Engedélyokirat kiterjesztés görög és sárgadinnyében, valamint olajtökben

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH), mint élelmiszerlánc-felügyeleti szerv által 6300/352-1/2021 számú határozatában engedélyezi a Teppeki 50 WG felhasználását görög és sárgadinnyében, valamint olajtökben

A Teppeki 50 WG rovarölő szer, a piacra lépése óta referenciapontként szolgál a gyümölcs- és zöldségfélékben a levéltetvek elleni védekezésben.

A flonikamid hatóanyag érintő és gyomorméregként fejti ki a hatását, mely gyorsan már az alkalmazás után egy órával kifejti hatását a megcélzott kártevők ellen. A levéltetvek táplálkozása megszűnik, melynek következtében kiszáradnak és elpusztulnak a levéltetvek (2-5 nap).

A hasznos rovarokkal szembeni szelektivitásának köszönhetően a Teppeki 50 WG üvegházakban és szántóföldön egyaránt használható az engedélyokiratban foglaltak szerint.

A Teppeki 50 WG ártalmatlan hasznos ízeltlábúakra, és biztonságos a beporzó rovarokkal (méhek és darázsok) szemben.

Az új engedélynek köszönhetően tovább bővült az eddig is széles kúltúra körben történő felhasználása, melyet röviden ismertetünk:

Burgonyában, olajtökben, szántóföldi görög és sárgadinnyében az első levéltetvek megjelenésekor javasolt a védekezéseket megkezdeni. Burgonyában és olajtökben egy tenyészidőszakon belül legfeljebb kétszer lehet kijuttatni a készítményt. Burgonyában 14 napos, olajtökben 7 napos permetezési fordulót szükséges betartani.

Szántóföldi görög és sárgadinnyében is az első levéltetvek megjelenésekor javasolt a védekezéseket megkezdeni, melyet az új betelepülő levéltetvek ellen 7-14 napos permetezési forduló betartásával megismételhetünk. Szántóföldi görög és sárgadinnyében egy tenyészidőszakban 3 alkalommal lehet felhasználni.

A permetlé mennyiségét a lombfelület nagyságától, valamint az alkalmazott gép típusától függően válasszuk meg.

A Teppeki 50 WG számos előnyével számolhat:

  • Jól beilleszthető az integrált növényvédelmi technológiába
  • Hatékony a más hatóanyagokkal szemben rezisztens levéltetvek ellen
  • Kontakt és gyomorméreg
  • Hosszú hatástartam
  • Veszélytelen számos a hasznos ízeltlábúval és a beporzó rovarral szemben
  • Keresztrezisztencia hiánya más rovarölő szerekkel
  • Kedvező toxikológiai és öko-toxikológiai profil
  • Hatékony és rugalmasan kijuttatható termék

Share this post